Open Dag 2021

Download schoolgids

Begane grond

Er valt heel veel te vertellen over onze school. Klik op en er verschijnt een filmpje, informatie of een verhaaltje van een leerling. Vaak kun je ook doorklikken naar nog meer informatie. Veel plezier! 

 

 • Ingang

  Hier kom je de school binnen. Je komt in een gezellige hal, met ook allerlei zitjes. Ook de aula is dichtbij!

  Zorg & Welzijn

  Bij Zorg & Welzijn bereid jij je voor op een beroep in de horeca, uiterlijke verzorging, facilitaire dienstverlening of bijvoorbeeld toerisme. Je kunt ook verder in de sport, zorg of kinderopvang. Of zie je een baan als receptionist of in de beveiliging wel zitten? Met Zorg & Welzijn is echt heel veel mogelijk! Lees hier meer.

  Restaurant

  Het Zorg & Welzijn plein heeft niet alleen een moderne keuken en bijvoorbeeld een kapsalon. Er is zelfs een eigen restaurant! Hier komen (als corona weer voorbij is) iedere vrijdagmiddag gasten eten. Onze leerlingen zorgen ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Ze koken, bedienen de gasten en zorgen ervoor dat alles in het restaurant precies zo gaat als in een echt restaurant.

  Mobiliteit & Transport

  Sleutelen aan auto’s of je eigen fiets repareren (of die van vrienden, familie en bekenden). Leerlingen Mobiliteit & Transport vinden dit maar wat leuk om te doen. Toch leidt dit profiel nog veel breder op. Een baan als magazijnmedewerker bij een transportbedrijf is ook heel goed mogelijk. Of wat dacht je ervan om later als chauffeur te werken? Goed om te weten: in de mobiliteit- en transportwereld is werk genoeg! Tenslotte blijven auto’s altijd bestaan én gaan veel oudere monteurs komende jaren met pensioen. Genoeg plek voor jou dus! Lees hier meer

  Raceauto op school!
  Produceren, Installeren & Energie

  Techniek is hét vak van de toekomst. Veel bedrijven kunnen bijna niet wachten totdat leerlingen van het Maarten van Rossem hun diploma op zak hebben. Bij dit profiel leer je aan de hand van tekeningen hoe installaties en producten in elkaar zitten. En wat er bijvoorbeeld komt kijken bij de aanleg van een badkamer. Of bij de aanleg van bijvoorbeeld rioleringen. Die tekeningen en producten leer je ook zelf te maken. Tegen de tijd dat je op stage gaat, weet je precies welke gereedschappen er zijn. En hoe je die het beste kunt gebruiken. Dat is natuurlijk superhandig! Lees hier meer

  Aula

  In de pauze gaan veel leerlingen naar de aula. Daar is het altijd druk en gezellig.

  Nikki

  “De pauzes vind ik het leukst van de school. Maar het is ook leuk dat de docenten proberen de lessen leuk te maken.”

  Danisha

  “Bij Zorg & Welzijn leer je met mensen om te gaan en ik kan nu bijvoorbeeld iemand een handmassage geven. Je maakt echt kennis met het vak.”

   

  Praktische vakken

  Naast ‘leervakken’ krijg je ook allerlei praktische vakken:  

  • Handvaardigheid 
  • Techniek 
  • Tekenen 
  • Verzorging 
  • Drama 
  • Lichamelijke opvoeding (gym) 

  Schoolboeken

  Schoolboeken en de meeste andere leermiddelen krijg je van school. Jij hoeft deze dus niet zelf te kopen. In de eerste week na de zomervakantie haal je op school het boekenpakket op.

  Expeditie You
  Download de schoolgids 2021-2022!