Home

Download schoolgids

Leerling

Leer jij het liefst door te doen? Ben jij liever lekker bezig, dan dat je de hele dag uit boeken leert? Op het Maarten van Rossem leer je op het niveau en in het tempo dat bij jou past. Want iedereen leert op zijn eigen manier. Samen met jou zorgen wij ervoor dat jij je eigen weg volgt naar het vmbo-diploma.

Proef de sfeer!

Vmbo bb en kb

Het Maarten van Rossem is een school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). Wij bieden de basisberoepsgerichte leerweg (bb) en de kaderberoepsgerichte leerweg (kb) aan. Ook is het mogelijk om vakken te volgen in de theoretische leerweg (tl). Want dát kenmerkt het Maarten van Rossem: jij werkt bij ons toe naar het diploma dat bij jou past. Volg je één of meerdere vakken op een hoger niveau? Dan staat dat straks gewoon op jouw diploma!

Onder- en bovenbouw

Je begint op het Maarten van Rossem in de onderbouw. Dat zijn de eerste 2 leerjaren. Daarna ga je naar de bovenbouw. Dit zijn de leerjaren 3 en 4. In de onderbouw zitten bb- en kb-leerlingen bij elkaar in de klas. Het voordeel? Je hebt zo 2 jaar de tijd om te bepalen op welk niveau jij examen gaat doen. Alleen leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, zitten samen in de klas.

Ondersteuning en begeleiding

Wij vinden het belangrijk dat jij het fijn hebt op school en dat je goed presteert. Daarom bieden wij jou op verschillende manieren ondersteuning en begeleiding. Bijvoorbeeld als je moeite hebt met leren of met bepaalde vakken. Als het nodig is kun je op het Maarten van Rossem zelfs rekenen op extra ondersteuning!

Buiten de lessen

Op het Maarten van Rossem zit je echt niet alleen maar in de schoolbanken. Er zijn ieder jaar heel wat ‘extra activiteiten’, zoals excursies (naar bijvoorbeeld het Openluchtmuseum), theatervoorstellingen, sportactiviteiten in de winter en het voorjaar en natuurlijk de barbecue aan het einde van het schooljaar.

Wist jij dat...

...het Maarten van Rossem een eigen sportcourt heeft? In de pauzes kun je hier een balletje trappen, een partijtje basketbal spelen of...wat jij wilt!

Onze belofte!

Wij beloven jou dat jij goed onderwijs krijgt op het Maarten van Rossem. En dat jij het bij ons op school naar je zint hebt.

Kortom, op het Maarten van Rossem geven wij kleur aan jouw toekomst!

Download de schoolgids 2023-2024!