Home

Download schoolgids

Leren op maat

Jij kunt op het Maarten van Rossem op je eigen niveau en in je eigen tempo leren. Wij passen namelijk het niveau van de lesstof aan op de leerling. Dit noemen we: leren op maat.
 

Leren op jouw eigen niveau

Als je erg goed bent in een vak, krijg je op het Maarten van Rossem de kans dat vak op een hoger niveau te volgen. Je kunt in dat vak zelfs examen op een hoger niveau doen. Maar het geldt ook andersom. Haal je voor bepaalde vakken minder goede cijfers? Dan is het mogelijk om die vakken op een lager niveau te volgen. Je hebt die keuze tot aan de start van je schoolexamens. Zo blijf jij op het Maarten van Rossem altijd uitgedaagd!

Sta jij al 2 periodes voor een vak een 7,5 of hoger? Op het Maarten van Rossem kun je dan vanaf de nieuwe periode dat vak op 1 niveau hoger volgen. Als je de bb-leerweg volgt, betekent dit dat je het vak op kb-niveau gaat doen. Zit jij in de kb-leerweg, dan volg je dat vak op tl-niveau. We noemen dit op school: opstromen. Helaas kun je niet opstromen als je het vak al op tl-niveau doet.

Sta jij al 2 periodes voor een vak een 5,0 of lager? Dan kun je dat vak in de nieuwe periode op 1 niveau lager doen. Volg jij de lesstof op tl- of kb-niveau? Dan kun je het vak in de nieuwe periode doen op kb- of bb-niveau. Dit heet: afstromen. Helaas kun je niet afstromen als je in de bb-leerroute zit.
 

Leren in jouw eigen tempo

Een voorbeeld van ‘leren in jouw eigen tempo’ is de mogelijkheid om vakken eerder af te ronden. Je doet dan eerder examen dan gebruikelijk, zodat je daarna meer tijd hebt voor andere vakken (waar je misschien minder goed in bent).

Download de schoolgids 2022-2023!