Home

Download schoolgids

Leren op maat

Jij kunt op het Maarten van Rossem op je eigen niveau en in je eigen tempo leren. Wij passen namelijk het niveau van de lesstof aan op de leerling. Dit noemen we: leren op maat.
 

Leren op jouw eigen niveau

Als je erg goed bent in een vak, krijg je op het Maarten van Rossem de kans dat vak op een hoger niveau te volgen. Je kunt in dat vak zelfs examen op een hoger niveau doen. Maar het geldt ook andersom. Haal je voor bepaalde vakken minder goede cijfers? Dan is het mogelijk om die vakken op een lager niveau te volgen. Je hebt die keuze tot aan de start van je schoolexamens. Zo blijf jij op het Maarten van Rossem altijd uitgedaagd!

Sta jij al 2 periodes voor een vak een 7,5 of hoger? Op het Maarten van Rossem kun je dan vanaf de nieuwe periode dat vak op 1 niveau hoger volgen. Als je de bb-leerweg volgt, betekent dit dat je het vak op kb-niveau gaat doen. Zit jij in de kb-leerweg, dan volg je dat vak op tl-niveau. Wanneer je een vak op een hoger niveau volgt, kan je daar ook examen in doen.
 

Leren in jouw eigen tempo

Een voorbeeld van ‘leren in jouw eigen tempo’ is de mogelijkheid om vakken eerder af te ronden. Je doet dan eerder examen dan gebruikelijk, zodat je daarna meer tijd hebt voor andere vakken (waar je misschien minder goed in bent).

 

Keuzewerktijd

Daarnaast kennen we op school keuzewerktijd (KWT). Dit is een van de manieren waarop je als leerling meer kunt bepalen over je eigen leerproces. In sommige vakken ben je gewoon al heel goed en bij sommige vakken kun je wel wat hulp gebruiken. Of je hebt vaardigheden nodig die je nog moet leren. Samen met je mentor en vakdocenten kun je kiezen voor extra hulp bij een vak of vaardigheid waarin je niet zo goed bent of die je nog wil ontwikkelen. Denk aan hulp bij het leren van woordjes bij Engels of het maken van berekeningen bij Wiskunde.

Er zijn ook KWT’s die helpen bij het ontwikkelen van jouw sociaal-emotionele vaardigheden. Voorbeelden zijn leren leren, plannen en organiseren van je schoolwerk, zelfvertrouwen verbeteren, omgaan met emoties en nog veel meer.

Bij KWT zit je in groepjes van maximaal 10 leerlingen. KWT is meestal niet verplicht. Als je geen hulp nodig hebt, maak je geen gebruik van de KWT-uren. Kies je er wel voor? Dan bepaal jij wat je wilt leren bij deze KWT. Jouw docenten gaan aan de slag om jou daarbij te helpen!

In de onderbouw heb je maximaal 2 uur KWT per week en in de bovenbouw 1 uur.

Download de schoolgids 2024-2025!