Home

Download schoolgids

Levensecht leren

Op het Maarten van Rossem zorgen we voor een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Dat maakt de school voor jou leuker. Maar we doen dit ook om beter aan te sluiten op de behoeften van de arbeidsmarkt. Daarom krijg je al vanaf het 1e leerjaar praktijkvakken en heb je regelmatig activiteiten buiten de school.
 

Opdrachten en excursies

Je krijgt bijvoorbeeld van jouw docent een opdracht waarvoor je ergens naartoe moet. Of je gaat op bezoek bij bedrijven en maakt excursies. Vaak ook naar bedrijven.
 

Stage

In de 4e en soms ook in het 3e leerjaar ga je op stage. Stage kun je zien als leren op een andere manier. Je leert in de echte praktijk en je krijgt ook andere feedback dan op school. Namelijk van mensen die in het vakgebied werken. Een ander voordeel van de stage: je komt er tijdens deze periode achter hoe het is om in een bedrijf of organisatie te werken. Je leert hoe je omgaat met collega’s, hoe belangrijk het is om op tijd te komen en nog heel veel meer. Als je later écht aan het werk gaat, is dat een stuk minder spannend!
 

Gewoon handig!

Dit leren buiten de school wordt op het Maarten van Rossem steeds belangrijker. Zo kom je erachter wat je leuk vindt, waar je goed in bent, waarmee je na het eindexamen verder wilt en je leert van alles wat gewoon handig is in het dagelijks leven.

Download de schoolgids 2023-2024!