Home

Download schoolgids

Kleur je eigen toekomst

Samen elke dag een beetje beter, omdat onze leerlingen dat verdienen. Dat is onze missie. Wij beloven jou dat jij op het Maarten van Rossem goed onderwijs krijgt. En dat je het bij ons op school naar je zin hebt. Wij vinden het ook belangrijk dat jij je bij ons breder ontwikkelt. Kortom, op het Maarten van Rossem geven wij kleur aan jouw toekomst. Maar daarbij leggen wij de lat wel hoog…

Het beste vmbo

Onze ambitie is om in Arnhem en omgeving de koploper te worden op het gebied van goed vmbo-onderwijs. Daar werken we iedere dag hard aan. Zo krijg je op het Maarten van Rossem veel praktijkvakken. Leren door te doen, noemen wij dat. En in het lesrooster houden wij rekening met genoeg tijd voor begeleiding. Zodat onze docenten jou alle aandacht kunnen geven die jij nodig hebt.
 

Steeds beter onderwijs

Onze insteek is wel: het kan altijd beter. Daarom werken wij continu aan nog betere lessen. Zo proberen we de lessen te laten aansluiten op jouw behoeften en mogelijkheden. Blink jij bijvoorbeeld uit in creativiteit, maar ben je minder goed in theorie? Dan hoef jij echt niet altijd een heel boekverslag te schrijven. Soms bereik je met een veel creatievere opdracht hetzelfde doel: dat je begrijpt waar het boek over gaat. Ook kan het zijn dat je in een wiskundeles berekeningen maakt, die je op een later moment nodig hebt bij een praktijkles in de werkplaats of in de keuken. Dit noemen we vakoverstijgend werken of ook wel: levensecht leren. Jouw eigen ideeën juichen we ook toe. Ook door uit te proberen, verbeteren we ons onderwijs.
 

Inspectie van het Onderwijs

De Inspectie van het Onderwijs is tevreden over het Maarten van Rossem. In 2019 kregen we van de inspectie zelfs een ‘voldoende’. Dit is de hoogste waardering die de inspectie geeft. Ons onderwijs is dus (nu al) goed! Onze resultaten staan op de pagina Resultaten.

Download de schoolgids 2023-2024!