Home

Download schoolgids

Ondersteuning na corona

Het persoonlijk portfolio is sinds het schooljaar 2020-2021 een nieuw instrument op het Maarten van Rossem. Vanuit de Rijksoverheid hebben scholen in Nederland geld gekregen om eventuele achterstanden terug te dringen die leerlingen door de coronacrisis hebben opgelopen. Wij zetten het geld graag breder in, zodat al onze leerlingen ervan profiteren. En ook nog na de coronatijd.

 

Jouw leerproces in beeld

Het persoonlijk portfolio is bedoeld om jouw leerproces gedurende jouw tijd op het Maarten van Rossem inzichtelijk te maken. Op die manier heb jijzelf en hebben jouw ouders en mentor in beeld of jij ergens ondersteuning of begeleiding bij nodig hebt.

Je kunt bijvoorbeeld extra ondersteuning nodig hebben bij uitleg. Of je kunt vastlopen bij het plannen van het werk. Het kan ook zijn dat je ondersteuning nodig hebt bij bepaald gedrag, om zo de juiste resultaten te boeken. De behoefte aan ondersteuning kan dus heel breed zijn. 

 

Onderwerp bij driehoeksgesprek

Je krijgt het portfolio samen met je rapport. Je kunt het portfolio zien als een persoonlijk overzicht van hoe ver jij op verschillende gebieden al ontwikkeld bent. Denk aan vaardigheden, maar ook jouw perspectief en welbevinden. Het portfolio is de basis van het gesprek met je mentor en bijvoorbeeld het driehoeksgesprek tussen jou als leerling, jouw ouders en jouw mentor.

Download de schoolgids 2023-2024!