Home

Download schoolgids

Nieuwsarchief

Leerlingen koken én bezorgen maaltijden

Leerlingen koken én bezorgen maaltijden

Gepubliceerd op: dinsdag 1 december 2020

Normaal gesproken ontvangen onze 4e jaars van Zorg & Welzijn wekelijks een aantal ouderen voor een heerlijke maaltijd. Nu dit vanwege het coronavirus niet kan, bezorgen zij het eigengemaakte lekkers aan huis. Dat valt duidelijk in de smaak! 
 

Koken voor gasten 
“De ouderen uit de wijken rondom de school zijn onze vaste restaurantgasten. Sommigen komen hier al 15 jaar of langer!”, vertelt onderwijsassistent Marjan van der Klei. “De ouderen hoeven niet te betalen voor de maaltijd, wel kunnen ze een vrijwillige bijdrage doen. Iedere vrijdag koken de leerlingen voor hun gasten, behalve in de vakanties en tijdens de toetsweken.” 
 
Elke week een ander menu 
Het is voor de gasten iedere week weer een verrassing wat er op het menu staat. De leerlingen bereiden namelijk elke week een andere maaltijd. Nu de leerlingen de maaltijden thuisbezorgen, krijgen de gasten in plaats van een driegangendiner een lekkere lunch geserveerd. De maaltijden zijn zo gezond en voedzaam mogelijk. De ouderen kunnen ze thuis opwarmen. 
 
Enthousiaste reacties 
Marjan: “Toen de horeca dicht moest vanwege de coronamaatregelen, vond ik het voor onze gasten erg sneu dat ze niet meer konden komen. Voor deze ouderen is het echt een uitje om samen gezellig aan te schuiven voor een lekker diner. Toen kwam ik op het idee om de maaltijden bij de mensen thuis te bezorgen. Ik heb al onze gasten gebeld om te vragen of ze hier belangstelling voor hadden. Ze reageerden allemaal erg enthousiast! Zo krijgen ook gasten die vanwege hun kwetsbare gezondheid niet naar het restaurant durfden te komen toch hun wekelijkse Maarten-van-Rossem-maaltijd.” 
 
Praktijkervaring opdoen 
“Voor de 4e jaars is het belangrijk dat ze praktijkervaring opdoen”, aldus Marjan. “Het is toch anders of je voor jezelf kookt of voor gasten in een restaurant. Je moet je echt aan een recept houden. Het bezorgen van de maaltijden vinden de leerlingen best spannend.” In verband met het coronavirus dragen ze hierbij mondkapjes en handschoenen. 
 
Gydanno Driessen (rechts op de foto): “Het was echt heel leuk om te doen. Ik ben blij dat wij de ouderen zo toch eten kunnen brengen. Ze vinden het heel lief dat wij dit doen, zeker in deze tijd. Ze waarderen het echt!”  

Theme picker

Download de schoolgids 2023-2024!