Home

Download schoolgids

Nieuwsarchief

Voldoende van de Inpsectie

Voldoende van de Inpsectie

Gepubliceerd op: donderdag 17 december 2020

De Inspectie van Het Onderwijs heeft het Maarten van Rossem een voldoende gegeven. Dit is de beste score die een school van de Inspectie kan krijgen. Dit is de conclusie van het inspectiebezoek dat maandag 14 december plaatsvond. 

 

Veilige omgeving 

De school krijgt van de Inspectie complimenten over de veilige omgeving en het positieve leerklimaat op school. Ook de leerlingen hebben bij de inspecteurs aangegeven dat zij het fijn vinden op het Maarten van Rossem. Een aantal leerlingen werd door de Inspectie geïnterviewd. Daarnaast spraken de inspecteurs met de directie en bezochten ze een aantal lessen.  

 

Veel zaken op orde 

De school blijkt volgens de Inspectie veel zaken op orde te hebben. Het Examenreglement is in orde en de PTA’s kloppen ook. En waar de school vooral sterk in is, volgens de inspecteurs: de pedagogische informatiebehoefte. Dit betekent dat docenten goed zicht hebben op de ontwikkeling van de leerlingen. Heeft een leerling met bepaalde dingen (extra) ondersteuning nodig? Dan zorgt de school daarvoor. 

 

Meer inzicht in prestaties leerlingen 

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Zo adviseert de Inspectie dat we beter zicht moeten krijgen op de redenen waarom een leerling slechte(re) cijfers haalt. Om zo beter te bepalen welke hulp de leerling nodig heeft om deze cijfers op te halen. En om te weten of de geboden hulp ook echt werkt. Op het Maarten van Rossem gaan we in 2021 met dit advies serieus aan de slag. Tenslotte zijn we een ‘lerende organisatie’. Onze insteek: het kan altijd beter en we zetten graag een stapje extra voor beter onderwijs aan onze leerlingen! 

Theme picker

Download de schoolgids 2023-2024!