Home

Download schoolgids

Nieuws

Expeditie You in the spotlights

Expeditie You in the spotlights

Gepubliceerd op: donderdag 15 oktober 2020

Dit schooljaar is het Maarten van Rossem in leerjaar 1 en 2 gestart met talentontwikkeling. Onder het motto ‘Expeditie You’ werken leerlingen iedere maandag of vrijdag aan een activiteit. Denk aan ‘trampoline masters’, dans, rap, restaurant skills én circulair ondernemen. Een kijkje bij deze module die door docenten en ondernemers wordt vormgegeven…. Bij de andere expedities nemen we binnenkort een kijkje, dus volg de website. 
  
Oesterzwammen kweken op koffiedik 
Leerlingen die de nieuwe module ‘NO WASTE’ volgen, leren elke vrijdag meer over circulair ondernemen op een praktische manier. Zo kregen zij onlangs een rondleiding bij een oesterzwammenkwekerij in het Arnhemse Spijkerkwartier. De kweker haalt het koffiedik op uit de wijk. Na het produceren van de oesterzwammen nemen de lokale ondernemers ze weer af. Heel leerzaam en passend bij de tijdgeest! 
 
Zwamdozen 
De leerlingen gaan ook zelf aan de slag met het maken van zogenaamde Zwamdozen, growkits waarmee ze zelf koffieafval kunnen omzetten in heerlijk verse zwammen! Een van de leerlingen: “Ik vond het hartstikke leuk! Producten uit de circulaire economie moeten wat mij betreft goedkoper worden.” 
  
Voedselverspilling en kansen 
Maar daar blijft het niet bij. Binnenkort nemen de leerlingen een kijkje in Burgers’ Zoo. Marco Peelen, manager horeca, vertelt dan hoe de dierentuin omgaat met voedselverspilling en het scheiden van afval. Ook gaan de leerlingen koken met oesterzwammen bij een kookstudio in het Spijkerkwartier. Tot slot bezoeken ze communicatiebureau LBL in Arnhem, waar ze met Willem Vierdag praten over circulair ondernemen; benutten van kansen, fotografie en marketing. 
  
Verbreden beroepsbeeld 
De opzet van de module NO WASTE biedt voordelen. Leerlingen leren dat afval niet waardeloos is. Bovendien verbreedt deze keuzeactiviteit het beroepsbeeld van leerlingen. Aan het eind van de module ontvangen ze een certificaat. Een bijzonder moment! De wethouder van Arnhem, Jan van Dellen, komt deze namelijk persoonlijk overhandigen.  
  
Modules voor de toekomst 
Deze module gaat over oesterzwammen kweken op koffiedik. Zo zijn er ook modules over mode of over energiegebruik of over de mobiele telefoon en natuurlijk de plastic soep. Wellicht komen deze de volgende periode aan de beurt…. 

Theme picker

Download de schoolgids 2020-2021!