Download schoolgids

Kentalis College De Stijgbeugel

Het Maarten van Rossem werkt intensief samen met het Kentalis College De Stijgbeugel. Dit is een vmbo-school voor leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis. De samenwerking houdt in dat leerlingen van De Stijgbeugel tijdens hun laatste 2 vmbo-jaren les krijgen op het Maarten van Rossem.

Les in een eigen ruimte

De Stijgbeugel heeft een eigen ruimte binnen de school. Als jij in de bovenbouw van De Stijgbeugel komt, krijg je de kernvakken en enkele profielvakken van docenten van Kentalis. Docenten van het Maarten van Rossem geven de overige profielvakken en alle praktijkvakken. Wel is bij deze lessen een begeleider van Kentalis aanwezig. Zodat je op de ondersteuning kunt rekenen die jij nodig hebt.

Voorbereiding op het mbo

Nadat jij bij De Stijgbeugel jouw vmbo-diploma hebt gehaald, kun je naar het mbo. Op het mbo is minder ondersteuning mogelijk. Maar op die stap bereiden wij jou in de laatste 2 jaar op het Maarten van Rossem goed voor.

Passend onderwijs

De samenwerking tussen het Maarten van Rossem en De Stijgbeugel betekent eigenlijk een soort 'school-binnen-de-school'. Het is ook een vorm van ‘passend onderwijs’. Zo krijgt iedere leerling op onze school een kans. Nog een voordeel: op deze manier vormt onze school een nog betere afspiegeling van de samenleving.

Download de schoolgids 2019-2020!