Home

Download schoolgids

Economie & Ondernemen

Met het profiel Economie & Ondernemen krijg je een goede basisopleiding voor veel mbo-vervolgopleidingen. Veel leerlingen kiezen na het Maarten van Rossem voor een ICT-opleiding of gaan verder in de retail. Je kunt met dit profiel aan het werk als verkoper of inkoper, maar ook als medewerker bij een bank of hotel. Een beroep als magazijnmedewerker of receptiemedewerker is met dit profiel ook mogelijk. Evenals administrateur, juridisch medewerker en etaleur. Spreekt het zelfstandig ondernemerschap jou aan? Dan ben je bij Economie & Ondernemen zeker op de juiste plek!

Veel praktijkvakken en praktijkopdrachten

Het profiel Economie & Ondernemen is dan ook behoorlijk ICT-gestuurd. Je leert bijvoorbeeld hoe belangrijke programma’s als Word en Excel werken, omdat je deze programma’s nodig hebt als je later moet boekhouden. Of voor klantenbeheer. De docenten zorgen voor allerlei digitale leermethodes. Hoewel je veel achter de computer zit, zijn de opdrachten vaak wel heel praktisch. Tenslotte zijn de meeste leerlingen echte doeners.

Verplichte onderdelen én keuzevakken

Het profiel Economie & Ondernemen bestaat uit 4 onderdelen:

  • Administratie
  • Commercieel
  • Logistiek
  • Secretarieel

Deze 4 onderdelen zijn verplicht. Daarnaast volg je 3 keuzevakken, verdeeld over het 3e en 4e leerjaar. Je kunt kiezen uit vakken die verdieping bieden of vakken die voor verbreding zorgen. De vakken ‘buitenlandse handel’ of ‘de ondernemer en de webshop’ zijn bijvoorbeeld een verdieping van het onderdeel commercieel. Het vak ‘schrijven van een ondernemingsplan’ zorgt juist voor verbreding. De meeste leerlingen vinden deze keuzemodules erg leuk.

Je gaat op stage!

Bij het profiel Economie & Ondernemen ga je 2 keer op stage. De stage is steeds één volle dag in de week, zodat je het stagebedrijf jou ook echt aan het werk kan zetten. De bedoeling is dat je zelf een stagebedrijf zoekt. Dit betekent ook dat je gaat solliciteren. Zo bereid jij je voor op het leven als werknemer. Als je na je (mbo-)opleiding op zoek gaat naar werk (of een bijbaantje zoekt), weet je al hoe je een sollicitatiebrief schrijft en een sollicitatiegesprek voert.

Download de schoolgids 2023-2024!