Home

Download schoolgids

Produceren, Installeren & Energie

Techniek is hét vak van de toekomst. Dat klinkt misschien cliché, maar is het zeker niet! Veel bedrijven kunnen bijna niet wachten totdat leerlingen van het Maarten van Rossem hun diploma op zak hebben en aan hun vervolgopleiding beginnen.

 

 

Vooral voor doeners en makers

Het profiel Produceren, Installeren & Energie (PIE) leidt op voor een breed scala aan beroepen. Bijvoorbeeld een baan in de productietechniek. Als je het leuk vindt om dingen te maken, kan PIE voor jou een goede keuze zijn. Ook leg je bij PIE een mooie basis voor een beroep in de installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek. Je leert wat er bij het aanleggen van badkamers komt kijken of bij bijvoorbeeld de aanleg van rioleringen. Het onderdeel ‘Energie’ leidt op voor de aller modernste technieken in de wereld van bijvoorbeeld zonnepanelen.
 

 

Leren op het Techniekplein

Als je voor PIE kiest, ben je heel wat uren op het Techniekplein te vinden. Niet voor niets ziet ons Techniekplein er mooi en modern uit.

 

 

Je leert en ziet van alles!

Bij PIE leer je bijvoorbeeld aan de hand van tekeningen hoe installaties en producten in elkaar zitten. Die tekeningen en producten leer je ook zelf te maken. Aan het einde van jouw schooltijd weet je daarnaast precies welke gereedschappen er zijn. En hoe je die het beste kunt gebruiken. Dat komt al tijdens de opleiding goed van pas. Want hoe mooi is het als je tijdens je stage wordt gevraagd om een bepaald gereedschap uit de bus te pakken en jij weet precies om welk gereedschap het gaat?!

 

 

 

 

 

 

Download de schoolgids 2023-2024!