Home

Download schoolgids

Op basis van interesses

Op het Maarten van Rossem vinden wij het belangrijk dat je erachter komt wat je écht leuk vindt. En waar je écht goed in bent. Verschillende activiteiten dragen daaraan bij. Bijvoorbeeld de keuzewerktijd, keuzeactiviteiten en keuzevakken. En natuurlijk de Talentweken.
 

Keuzewerktijd

Ben je heel goed in bijvoorbeeld Engels en wil je examen doen op een hoger niveau? Dan kun je jouw keuzewerktijd gebruiken om Engels op dat hogere niveau te volgen. Heb jij juist moeite met Engels? Dan kun je de keuzewerktijd gebruiken voor extra hulp bij Engels. Jouw keuzewerktijd kun je ook inzetten als je extra ondersteuning kunt gebruiken in jouw sociale ontwikkeling.

De keuzewerktijd is er dus om erachter te komen waar je goed in bent en wat je leuk vindt, maar ook is het een vorm van ‘Leren op maat’.  En het leuke: het schooljaar heeft 4 periodes, in elke periode kun je een andere activiteit kiezen!

 

De keuzewerktijd kan van alles zijn:

  • Verrijkingslessen AVO-vakken (zoals Nederlands en wiskunde)
  • Herhalingslessen AVO-vakken
  • Faalangsttraining
  • Sociale vaardigheidstraining
  • Zelfbeeldtraining
  • Meidengroep / jongensgroep
  • Paardenmaat (werken aan zelfvertrouwen in de manege De Paardenmaat)
  • Remedial teaching (hulp bij technisch lezen, begrijpend lezen, inzichtelijk rekenen, spelling)
     

Keuzeactiviteiten

In de onderbouw biedt het Maarten van Rossem jou een uitgebreid keuzeprogramma aan. Je kiest dan activiteiten die jou interesseren. Zodat de keuze voor het profiel dat je in de bovenbouw gaat volgen, niet zo moeilijk meer is. Het kunnen ook activiteiten zijn die jouw blik op de wereld verbreden. De keuze is echt aan jou!
 

Keuzevakken

In de bovenbouw mag je zelf 4 vakken kiezen. Dit noemen we: keuzevakken. In deze vakken doe je ook examen. Bij de keuzevakken kun je jouw interesses volgen. Wil je later misschien kapper worden? Dan is het mogelijk vakken te kiezen die jou daarmee op weg helpen. Of heb je interesse in een andere richting dan de richting die jij hebt gekozen? Dan kies je vakken van die andere richting. De keuzevakken zijn dus een extra voorbereiding op de keuze voor jouw latere beroep (en natuurlijk je vervolgopleiding)

Download de schoolgids 2019-2020!