Home

Download schoolgids

Op basis van interesses

Op het Maarten van Rossem vinden wij het belangrijk dat je erachter komt wat je écht leuk vindt. En waar je écht goed in bent. Verschillende activiteiten dragen daaraan bij. Bijvoorbeeld de keuzewerktijd, keuzeactiviteiten en keuzevakken. En natuurlijk Expeditie You.
 

Keuzewerktijd

Keuzewerktijd (KWT) is een van de manieren waarop je als leerling meer regie krijgt over je eigen leerproces. Samen met je mentor en vakdocenten kun je kiezen voor extra hulp bij een vak waarin je niet zo goed bent. Of voor extra uitdaging in een vak waarin je juist erg goed bent. Afhankelijk van het leerjaar waar je in zit, kun je je aanmelden voor:

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Wiskunde
  • Mens & Maatschappij
  • Biologie
  • Rekenen (onderbouw)
  • NASK (bovenbouw)

Je kunt in de KTW-uren ook ondersteuning krijgen bij leren-leren, dyslexie, NT2 en sociaal-emotionele vraagstukken. Denk bij dit laatste aan faalangst, omgaan met emoties, omgaan met anderen, etc. Je gaat dan in kleine groepjes aan de slag.

KWT is meestal niet verplicht. Als je geen behoefte hebt aan extra hulp of extra uitdaging, dan maak je geen gebruik van de KWT-uren. Kies je er wel voor? Dat betekent dat je hulp durft te vragen of ergens in wilt uitblinken. Op het Maarten van Rossem moedigen we dat aan!

In de onderbouw heb je maximaal 4 uur KWT per week en in de bovenbouw 1 uur.

 

Keuzeactiviteiten

Wij geven jou veel ruimte om jouw eigen talenten te ontdekken én ontwikkelen. Dit doe je bijvoorbeeld tijdens de keuzeactiviteiten (we noemen deze ook wel Expeditie You). Uit een uitgebreid aanbod aan workshops kies je wat jíj het leukst vindt om te doen. Toneelspelen, dansen, trampolinespringen, rappen, sporten of als journalist aan de slag gaan? Het zit er allemaal tussen en zelfs nog veel meer! En het mooie is dat je iedere periode een andere activiteit kiest, dus de keuze is echt aan jou!

 

Keuzevakken

In de bovenbouw mag je zelf 4 vakken kiezen. Dit noemen we: keuzevakken. In deze vakken doe je ook examen. Bij de keuzevakken kun je jouw interesses volgen. Wil je later misschien kapper worden? Dan is het mogelijk vakken te kiezen die jou daarmee op weg helpen. Of heb je interesse in een andere richting dan de richting die jij hebt gekozen? Dan kies je vakken van die andere richting. De keuzevakken zijn dus een extra voorbereiding op de keuze voor jouw latere beroep (en natuurlijk je vervolgopleiding)

Download de schoolgids 2022-2023!