Home

Download schoolgids

Op basis van interesses

Op het Maarten van Rossem vinden wij het belangrijk dat je erachter komt wat je écht leuk vindt. En waar je écht goed in bent. Verschillende activiteiten dragen daaraan bij. Bijvoorbeeld de keuzewerktijd, keuzeactiviteiten en keuzevakken. En natuurlijk Expeditie You.
 

Keuzewerktijd

Keuzewerktijd (KWT) is een van de manieren waarop je als leerling meer kan bepalen over je eigen leerproces. In sommige vakken ben je gewoon al heel goed en bij sommige vakken kun je wel wat hulp gebruiken of je hebt vaardigheden nodig die je nog moet leren. Samen met je mentor en vakdocenten kun je kiezen voor extra hulp bij een vak of vaardigheid waarin je niet zo goed bent of die je nog wil ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het leren van woordjes bij Engels of het maken van berekeningen bij Wiskunde. Wij bieden ook KWTs aan die helpen bij het ontwikkelen van jouw sociaal-emotionele vaardigheden zoals leren leren, plannen en organiseren van je schoolwerk, zelfvertrouwen verbeteren, omgaan met emoties en nog veel meer. Bij KWT zit je in groepjes van maximaal 10 leerlingen.

KWT is meestal niet verplicht. Als je geen hulp nodig hebt, maak je geen gebruik van de KWT-uren. Kies je er wel voor? Dan bepaal jij wat je wil leren bij deze KWT aan gaan jouw docenten aan de slag om jou daarbij te helpen!

In de onderbouw heb je maximaal 2 uur KWT per week en in de bovenbouw 1 uur

Kijk hier voor meer informatie over KWT.

 

Keuzeactiviteiten

Wij geven jou veel ruimte om jouw eigen talenten te ontdekken én ontwikkelen. Dit doe je bijvoorbeeld tijdens de keuzeactiviteiten (we noemen deze ook wel Expeditie You). Uit een uitgebreid aanbod aan workshops kies je wat jíj het leukst vindt om te doen. Toneelspelen, dansen, trampolinespringen, rappen, sporten of als journalist aan de slag gaan? Het zit er allemaal tussen en zelfs nog veel meer! En het mooie is dat je iedere periode een andere activiteit kiest, dus de keuze is echt aan jou!

 

Keuzevakken

In de bovenbouw mag je zelf 4 vakken kiezen. Dit noemen we: keuzevakken. In deze vakken doe je ook examen. Bij de keuzevakken kun je jouw interesses volgen. Wil je later misschien kapper worden? Dan is het mogelijk vakken te kiezen die jou daarmee op weg helpen. Of heb je interesse in een andere richting dan de richting die jij hebt gekozen? Dan kies je vakken van die andere richting. De keuzevakken zijn dus een extra voorbereiding op de keuze voor jouw latere beroep (en natuurlijk je vervolgopleiding)

Download de schoolgids 2023-2024!