Home

Download schoolgids

Op basis van interesses

Op het Maarten van Rossem vinden wij het belangrijk dat je erachter komt wat je écht leuk vindt. En waar je écht goed in bent. Verschillende activiteiten dragen daaraan bij. Bijvoorbeeld de keuzewerktijd, keuzeactiviteiten en keuzevakken. En natuurlijk Expeditie You.
 

Keuzewerktijd

Op het Maarten van Rossem krijg je 2 uur per week om in te zetten voor bijvoorbeeld extra hulp bij een vak waarin je niet zo goed bent. Of voor extra uitdaging in een vak waarin je juist erg goed bent. In de onderbouw (1e en 2e leerjaar) krijg je in een deel van deze uren uitleg over de belangrijkste vaardigheden op het gebied van ICT . Je leert hoe je een powerpoint-presentatie maakt, hoe Word werkt en bijvoorbeeld ‘Teams’ (om online de les te volgen). Ook is in de onderbouw tijdens de keuzewerktijd extra aandacht voor studievaardigheden. Dus hoe leer je voor een toets? Hoe plan je je huiswerk? Natuurlijk valt er daarnaast van alles te kiezen en dat geldt ook als je in de 3e en 4e zit! Wat zoal? Nou, bijvoorbeeld: 

 

  • Herhalingslessen (bijvoorbeeld in Nederlands, Engels, wiskunde)
  • Verrijkingslessen (extra uitdaging in bijvoorbeeld Nederlands, Engels, wiskunde)
  • Rekenen
  • Begeleiding NT2
  • Faalangsttraining
  • Zelfbeeld- of weerbaarheidstraining
  • Creatief / sportief programma

 

Keuzeactiviteiten

Wij geven jou veel ruimte om jouw eigen talenten te ontdekken én ontwikkelen. Dit doe je bijvoorbeeld tijdens de keuzeactiviteiten (we noemen deze ook wel Expeditie You). Uit een uitgebreid aanbod aan workshops kies je wat jíj het leukst vindt om te doen. Toneelspelen, dansen, trampolinespringen, rappen, sporten of als journalist aan de slag gaan? Het zit er allemaal tussen en zelfs nog veel meer! En het mooie is dat je iedere periode een andere activiteit kiest, dus de keuze is echt aan jou!

 

Keuzevakken

In de bovenbouw mag je zelf 4 vakken kiezen. Dit noemen we: keuzevakken. In deze vakken doe je ook examen. Bij de keuzevakken kun je jouw interesses volgen. Wil je later misschien kapper worden? Dan is het mogelijk vakken te kiezen die jou daarmee op weg helpen. Of heb je interesse in een andere richting dan de richting die jij hebt gekozen? Dan kies je vakken van die andere richting. De keuzevakken zijn dus een extra voorbereiding op de keuze voor jouw latere beroep (en natuurlijk je vervolgopleiding)

Download de schoolgids 2020-2021!